Oprijplaat

Zodra je aan een rolstoel of scootmobiel gebonden bent, kun je er al snel achter komen dat het niet altijd meer even gemakkelijk is om gebouwen binnen te komen. Ieder huis of gebouw heeft wel een drempel of trapje om binnen te komen. Een kleine drempel kan al een groot probleem opleveren, daar is het belangrijk een oplossing voor dit probleem te vinden. Hiervoor ben je bij Drempelhulp aan het juiste adres. Wij verkopen namelijk verschillende soorten hulpmiddelen zoals een deurdrempel of een hellingbaan. Daarnaast verkopen wij ook oprijplaten die je kunt kopen om jouw huis of gebouw weer makkelijk toegankelijk te maken voor rolstoel of scootmobiel gebruikers. Al onze producten bieden een oplossing voor drempels, trapjes en andere verhogingen. Alles is gemakkelijk te installeren, zodat u zelf, of een ander, zonder problemen kan binnentreden. 

Oprijplaten kopen

Zonder rolstoel of scootmobiel sta je er waarschijnlijk niet zo vaak bij stil, maar er zijn heel wat drempels en verhogingen in Nederland. Er wordt gelukkig al steeds vaker rekening gehouden met het rolstoeltoegankelijk maken van gebouwen en andere plekken. Echter, in privé situaties kan dit nog wel eens een lastige kwestie zijn. Het kan namelijk veel tijd en moeite kosten om een gebouw rolstoel en scootmobiel vriendelijk te maken. Onze oprijplaten voor rolstoelen en scootmobielen neemt een groot deel van deze tijd en moeite weg. Het installeren van de oprijplaat is namelijk zeer gemakkelijk. Zo heb je binnen een mum van tijd de perfecte oplossing. Door een oprijplaat te kopen zorg je ervoor dat jouw huis makkelijk te betreden is voor iedereen. Zo zorg je ervoor dat jouw huis weer makkelijk te betreden is voor iedereen. Een oprijplaat is de ideale manier om iedereen te kunnen verwelkomen in jouw huis.

Oprijplaat scootmobiel en oprijplaat rolstoel

Oprijplaten zijn er voor zowel rolstoelen als scootmobiels. Vaak is er niet persé een verschil, maar het is belangrijk om te weten dat het gewicht van beide wel aanzienlijk verschilt. Wil je dus een lichte, dunne oprijplaat, dan is het belangrijk om te checken wat het maximale gewicht is van de plaat. Een scootmobiel kan namelijk al snel een paar honderd kilo wegen, terwijl een rolstoel een stuk lichter is. Bij Drempelhulp zijn alle oprijplaten van uitstekende kwaliteit. Hierdoor maakt het gewicht dus niet zoveel uit. Het is wel belangrijk om goed rekening te houden met de breedte van de oprijplaat. Wij verkopen namelijk drempelhulpen in een hele reeks verschillende breedtes. Een rolstoel is meestal een stuk smaller dan een scootmobiel. Denk bij rijplaten kopen dus goed aan de breedte die past bij jouw wensen en opties.

Een grote keuze bij Drempelhulp

Bij Drempelhulp hebben wij een grote verscheidenheid aan producten die ervoor zorgen dat drempels en andere verhogingen weer toegankelijk worden. Onze oprijplaten hebben wij dan ook in een hoop verschillende uitvoeringen. Het kan zo zijn dat je op zoek bent naar een oprijplaat die niet permanent voor je deur of helling ligt. In zo’n geval kun je kiezen voor een opvouwbare oprijplaat. Ook hebben wij oprijplaten die inschuifbaar zijn, zodat ze minder ruimte innemen als ze niet gebruikt hoeven te worden. Daarnaast hebben we bij Drempelhulp ook oprijplaten die extra sterk zijn, zodat ze alle zware scootmobiels makkelijk kunnen dragen. Mocht je de oprijplaat heel vaak gaan gebruiken in bijvoorbeeld een openbare plek, dan kun je ook kiezen voor een Heavy-Duty oprijplaat. Deze oprijplaat is bestand tegen alle type weersomstandigheden en is dan ook extra sterk. Bij Drempelhulp kun je dus terecht voor alles wat je nodig hebt op het gebied van drempels en kun je verhogingen weer toegankelijk maken. Ben je er nog niet helemaal over uit welke optie voor jou het meest geschikt is? Meet dan eerst de hoogte van de drempel op, zo weet je zeker dat de hoogte klopt en jij de juiste oprijplaat hebt aangeschaft.