Toegankelijkheid gebouwen

29 maart 2022

Jammer genoeg is het niet altijd vanzelfsprekend geweest dat mindervaliden openbare gebouwen konden betreden met een rolstoel. Gelukkig is dat tegenwoordig al een stuk anders en is de toegankelijkheid van gebouwen aanzienlijk verbeterd. Door de wet toegankelijkheid gebouwen is het tegenwoordig voor de meeste gebouwen zelfs verplicht om toegankelijk te zijn voor mindervaliden. Maar hoe zorg je er nu precies voor dat jouw gebouw toegankelijk wordt?

Wet toegankelijkheid gebouwen

Sinds 2017 is het verplicht geworden om gebouwen en bedrijf makkelijk toegankelijk te maken voor mindervaliden. Dit heeft er dus voor gezorgd dat mensen in een rolstoel weer makkelijk alle gebouwen kunnen betreden. Het niet kunnen betreden van een gebouw kan veel ergernis oproepen bij mindervaliden. Daarnaast zorgt het ervoor dat mindervaliden sneller worden buitengesloten omdat ze niet naar binnen kunnen. De komst van deze nieuwe wet was dus echt zeer welkom. De komst van deze wet heeft er daarnaast ook voor gezorgd dat veel bedrijven kritisch zijn moeten gaan nadenken over hun toegankelijkheid. Bij Drempelhulp hebben wij een zeer ruim aanbod om de toegankelijkheid van gebouwen weer te verbeteren. Binnen ons assortiment bieden wij verschillende soorten drempelhulpen aan zoals oprijplaten en hellingbanen. We helpen je dan ook graag om aan de eisen van deze wet te voldoen. Daarnaast zorg je er ook gewoon voor dat je niemand buitensluit van je bedrijf. Door te kiezen voor bepaalde oprijplaten en drempelhulpen kun jij iedereen weer gemakkelijk verwelkomen in jouw bedrijf.

toegankelijkheid gebouwen

Toegankelijkheid gebouwen met oprijplaten

Oprijplaten zijn een eenvoudige en betaalbare manier om de toegankelijkheid van gebouwen te verbeteren. Voor drempels en opstapjes kun je dus een oprijplaat gebruiken zodat deze ook rolstoeltoegankelijk worden. Het is belangrijk om kritisch te zijn op je eigen gebouw om er achter te komen wat er nodig is om de toegankelijkheid te verbeteren. Vaak zijn er namelijk een stuk meer plekken in het gebouw die lastig toegankelijk zijn dan je denkt. Een oprijplaat kan op zo’n moment goed helpen bij het wegwerken van deze vervelende drempels. Bij Drempelhulp hebben we oprijplaten in een groot aantal diverse maten. Daarnaast zijn er verschillende oprijplaten voor verschillende soorten gebruik.

Toegankelijkheid openbare gebouwen

Openbare gebouwen zijn wellicht de meest belangrijke gebouwen met betrekking tot toegankelijkheid. Met de toegankelijkheid van openbare gebouwen zit het in Nederland gelukkig redelijk goed. Veel openbare gebouwen lossen hun toegankelijkheid op door een lift te plaatsen. Dit kan een interne lift zijn voor iedereen, maar ook een lift die specifiek bedoelt is voor mindervaliden. Doordat de toegankelijkheid van de openbare gebouwen goed is, kan iedereen gemakkelijk de trein pakken op het station of zijn/haar paspoort ophalen bij het gemeentehuis.

Zorg voor exclusiviteit door een toegankelijk gebouw

In de hedendaagse maatschappij is het erg belangrijk dat niemand wordt buitengesloten. Door jouw bedrijf toegankelijk te maken voor mindervaliden, zorg je ervoor dat jij iedereen betrekt. Drempelhulp zorgt ervoor dat je dit makkelijk kunt bereiken. Kleine drempels zijn bijvoorbeeld goed op te lossen met kleine en compacte drempelhulpen. Gaat het om een grotere drempel dan kan een oprijplaat wellicht een uitkomst bieden. Al onze drempelhulpen zijn gemakkelijk te installeren. Hiervoor is het enkel belangrijk dat de drempelhulp of hellingbaan goed over de drempel heen past. Om hier achter te komen zal eerst de hoogte van de drempel moeten worden gemeten. Op basis van die informatie kan een drempelhulp worden aangeschaft.

Daarnaast heb je ook een ruime keuze in hoe de rijplaat er uit moet komen zien en hoe hij gebruikt moet worden. Kortom, voor alle opties om jouw bedrijf toegankelijk te maken voor mindervaliden ben je bij Drempelhulp aan het juiste adres!

Meer nieuws