Drempelhulp in huis

15 december 2022

Voor het plaatsen van een drempelhulp in huis, omdat je met de rolstoel overal wil kunnen komen, is het belangrijk dat je rekening houdt met je huis. Soms is je huis niet erg geschikt voor het plaatsen van een drempelhulp. Alleen met wat creativiteit is er in de praktijk vaak meer mogelijk om te zorgen voor een drempelhulp in huis, dan je denkt. Hoe? Lees het hier in dit artikel, speciaal geschreven voor een drempelhulp in huis voor rolstoelen.

Ander badkamermeubel

Soms merk je dat een bepaald meubelstuk, zoals een badkamermeubel in de weg staat voor een goede doorgang met een drempelhulp. Dat wil niet direct zeggen dat er geen badkamermeubel is dat er niet zo kunnen passen. Soms is een ander badkamermeubel de juiste oplossing.

Minder spullen

Het is vaak zo dat als je met een rolstoel door de kamer wil, dat je snel ergens tegenaan rijdt. Het is dan ook prettig om niet te veel spullen in huis te hebben. Dat geeft ruimte voor een doorgang, zonder dat je van alles omver zou rijden.

Goede drempelhulp

Het is belangrijk dat je voor een goede drempelhulp in huis kiest. Ga dus voor kwaliteit, dan heb je er ook later geen gedoe mee. Een goede drempelhulp is duurzaam, werkt goed en past goed. Een drempelhulp moet dus goed aangepast zijn op jouw huis en jouw rolstoel.

Zoek je een goede drempelhulp? Dan is het verstandig om reviews van klanten vooraf te lezen. Het is ook handig om bijvoorbeeld 3 leveranciers te vergelijken. Prijzen kunnen nog wel eens behoorlijk verschillen. Daarnaast is een goede service heel wat waard. Kijk dus goed naar hoe goed een leverancier, voor jouw gevoel aan jouw wensen kan voldoen.

Twijfel je over welke drempelhulp in huis voor jou de beste is? Neem dan contact op met een goede drempelhulp leverancier. Op deze manier komt het vast goed met het kiezen van de juiste drempelhulp.

Tip: check ook of de drempelhulp voldoet aan de van belang zijnde veiligheidsnormen. Is er toch nog twijfel over de keuze van de drempelhulp? Kies dan voor professioneel advies. Dit kan ook advies zijn van bijvoorbeeld een fysiotherapeut.

Meer nieuws