Het verhuizen van een bank

24 maart 2022

Verhuizen, het idee is vaak leuker dan de uitvoering. Er zijn talloze zaken waar u aan moet denken. Het is ten eerste belangrijk dat u natuurlijk aan uzelf denkt, bijvoorbeeld door het aanschaffen van een drempelhulp. Het is van belang dat u wel goed uw woning in en uit kunt. Maar er zijn nog meer dingen waar u rekening mee moet houden, zoals het verhuizen van uw bank. Het verhuizen van zo een zwaar en vaak groot meubelstuk is meestal geen gemakkelijke taak. Gaat u binnenkort verhuizen en weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Dankzij onze tips en adviezen is verhuizen straks een stuk gemakkelijker!

Een frisse start

Meestal begint u als een kip zonder kop aan verschillende zaken die geregeld moeten worden. De meeste mensen vergeten vaak de bank tot het moment van verhuizen aangebroken is. Toch is het belangrijk om van tevoren al goed na te denken over wat er met uw bank moet gebeuren. Niet alleen tijdens de verhuizing, maar ook daarvoor. Verhuizen voelt vaak als een nieuwe start. Als u uw bank al een aantal jaar in uw woonkamer heeft staan, dan is de kans groot dat er veel stof en vuil opgehoopt is. Dit heeft natuurlijk ook invloed op hoe de bank eruit ziet en hoe deze er uiteindelijk uitziet in uw woonkamer. Wilt u ook een frisse start maken? Laat de bank reinigen door een professioneel team. Zij zorgen ervoor dat u helemaal schoon en opgeruimd start in uw nieuwe woning.

drempelhulp

Wie kan u helpen?

Het is begrijpelijk dat u niet alleen de verhuizing kunt uitvoeren. Er zijn twee mogelijkheden voor hulp hierbij.

  • Vrienden en familie: Vraag uw vrienden en familie voor hulp bij de verhuizing. Dit scheelt u meestal een hoop geld. En het is geen probleem als zij niet over het juiste vervoermiddel beschikken. U kunt gemakkelijk en voor een lage prijs al een bus huren in Kerkrade.
  • Verhuisbedrijf: Er zijn genoeg verhuisbedrijven te vinden in Nederland, waaronder een aantal die gespecialiseerd zijn in verhuizen voor mindervaliden. In de meeste gevallen helpen deze gespecialiseerde verhuisbedrijven ook met kleinere klussen die gebruikelijke verhuisbedrijven niet uitvoeren. Denk hierbij aan het meteen in elkaar zetten van uw bank als deze uit elkaar gehaald moest worden voor de verhuizing.

Tijdens de verhuizing

Als u toch vrienden en familie heeft ingeschakeld voor de verhuizing, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het is dan ook belangrijk om dit van tevoren allemaal goed uit te stippelen.

  • Van voordeur naar woonkamer: Het is belangrijk om u goed te bedenken welke weg de bank moet afleggen. Past de bank door de deur, is de gang breed genoeg of moet de bank een scherpe hoek om? Misschien is via de tuin een mogelijkheid. Als u beschikt over een brede schuifdeur naar de tuin, helpt dat al een heleboel. U wilt uiteindelijk voorkomen dat op het moment zelf, na veel zweten en zwoegen, blijkt dat de bank niet via ‘de gewone weg’ de woonkamer kan bereiken. Een laatste optie zou via het raam kunnen zijn. Tijdens de verhuizing biedt de drempelhulp ook ondersteuning. Het is voor de verhuizers makkelijker om uw huis binnen te stappen terwijl zij de zware bank tillen. Maar ook andere meubelstukken kunnen makkelijker naar binnen geladen worden met een drempelhulp.
  • Plek in de woonkamer: Waar wilt u de bank hebben? Voorkom gedoe tijdens de verhuizing, bijvoorbeeld over waar de bank moet komen te staan. Zorg dat alles van tevoren goed gemeten wordt om zo zeker te weten dat het past.

Nogmaals, verhuizen is meestal een stressvolle gebeurtenis. Door alles goed van tevoren te regelen, kan dit veel stress schelen. Hebt u nog niet gedacht aan hoe u zelf zonder moeite uw woning moet kunnen betreden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u met al uw vragen en geven het juiste advies.

drempelhulp

Meer nieuws