Minder mobiele mensen vervoeren

2 december 2022

Wanneer u minder mobiele mensen moet vervoeren is dit niet altijd even makkelijk. Zo heeft u bijvoorbeeld al snel een opvouwbare rijplaat nodig. U kunt er voor kiezen om een mindermobielencentrale te contacteren of om de minder mobiele persoon het zelf te laten regelen. Wanneer u het zelf regelt zijn er een paar haken en ogen waar u aan dient te denken. Deze haken en ogen leggen wij graag voor u uit in deze blog.

In een busje kunnen rijden

Niet iedereen heeft al eens in een busje gereden, alsnog zal dit het meest voorkomende vervoersmiddel zijn wanneer u iemand vervoerd die minder mobiel is. Daarom is het handig om voorafgaande aan het vervoeren van de persoon om al eens ervaring op te hebben gedaan in zo’n busje. Daarbij gezegd hebbende dat u hier ook een rijbewijs voor nodig heeft. Heeft u dit nog niet? Dan raden wij aan om zo snel mogelijk te beginnen met een dagcursus theorie. Hier mee versnelt u uw rijles en rijexamen traject.

Waar ligt het mobiliteitsprobleem

De ene handicap is niet hetzelfde als de andere handicap. Dusdanig moet het busje aangepast worden aan de persoon die je vervoert. Zoals we in de inleiding al schreven heeft iemand met een rolstoel al gauw een opvouwbare rijplaat nodig. Dit kan ook vervangen worden door een rolstoellift, maar dit is aannemelijk duurder. Vervoert u iemand die slecht ter been is? Dan is het benodigd dat u een bredere ingang heeft om in te stappen doordat deze ruimte het proces een stuk gemakkelijker maakt.

Parkeren

Bij parkeren is het handig als u op een paar dingen let. Denk er bijvoorbeeld aan een gehandicaptenparkeerkaart aan te vragen of mee te nemen. Zodoende kunt u parkeren op bredere en meer toegankelijke plaatsen. Ook is het handig om te parkeren op een plek waar uw laadklep of deur voldoende ruimte heeft om de persoon met verminderde mobiliteit uit te kunnen laten.

Zorg dat de locatie toegankelijk is

Een gedeelte van vervoeren is natuurlijk de bestemming. Zorg er voor dat u van te voren op de hoogte bent van de mogelijkheden op de locatie. Stel voor u vervoert iemand in een rolstoel dan is het handig wanneer een hellingbaan aanwezig is op de locatie. Is deze er niet of heeft u zelf geen hellingbaan? Wij maken hellingbanen in alle vormen, hoeken én op maat. Bekijk hier ons gehele aanbod!

Meer nieuws