Dit moet je regelen mocht je slechtlopend worden

1 september 2023

Als je erachter komt dat het lopen een stuk moeilijker gaat, dan is het natuurlijk goed als je een paar zaken goed hebt geregeld. Want als het lopen namelijk lastig is, dan worden andere zaken ook een stuk lastiger om uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het besturen van een auto of de trap opkomen. Gelukkig zijn er genoeg zaken die voor jou geregeld kunnen worden, moch je slechtlopend raken. Hieronder lees je een groot deel!

Ziekenvervoer nodig

Allereerst is het belangrijk dat je nog steeds van A naar B kunt komen. Het maakt niet uit of het naar de dagbesteding is of naar familie, het is belangrijk dat je enigszins mobiel kunt blijven. Hierbij komt het ziekenvervoer om de hoek kijken. Je kunt gebruikmaken van ziekenvervoer dat ook aanwezig is in je verzekering. Een verzekering die bij jou past is namelijk heel erg belangrijk, mocht je niet meer zo goed kunnen lopen.

Er komen namelijk verschillende zaken kijken als je slechtlopend wordt. Je kunt bij een verzekeringsmaatschappij aangeven dat je ziekenvervoer per rolstoeltaxi nodig hebt, je hoeft dit dan niet zelf te betalen, maar het wordt voor jou geregeld. Op die manier blijf je mobiel en kun je gemakkelijk reizen van A naar B.

Rollator van belang

Daarnaast is het ook van belang dat je hulpmiddelen gaat zoeken, die jou weer kunnen helpen met lopen. Zo is een rollator ook zeker van belang in dit proces. Een rollator kan je helpen om je evenwicht op een goede manier te bewaren en jou dus te helpen om wat mobieler te worden. Het vergt echter wel energie en discipline om achter een rollator te stappen. Het is dus van belang dat je elke dag even een klein rondje gaat wandelen met je rollator. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken dat het allemaal niet gaat lukken.

Ook bij een rollator komt de verzekering om de hoek kijken, die jou kan helpen bij een rollator. Zo kun je een rollator vergoeding ontvangen om de juiste rollator te regelen.

Je huis aanpassen

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk dat je je huis gaat aanpassen, mocht je slechtlopend worden. Zo is het belangrijk dat je bijvoorbeeld een traplift laat installeren die jou zonder problemen naar de bovenverdieping kan brengen. Daarnaast is het ook belangrijk om een paar drempelhulpen aan te schaffen, zodat je gemakkelijk met je rolstoel of rollator de drempels op kunt komen. Op die manier kun je in je huis blijven wonen en hoef je je daar geen zorgen over te maken. 

Meer nieuws