Overal goed kunnen schoonmaken

22 april 2022

Het is altijd enorm van belang om een gebouw, huis of ruimte van binnen en buiten goed schoon te maken en houden. Hygiëne is tenslotte enorm belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Desondanks wordt er niet altijd overal even goed en vaak genoeg schoongemaakt. Dit omdat er misschien niet aan gedacht wordt of het niet makkelijk schoon te maken is. Om hierbij een handje te helpen geven wij in deze blog een aantal tips over hoe je goed kan schoonmaken en ook echt alles schoon krijgt. Zo kun jij ervoor zorgen dat jouw omgeving schoner zal worden dan ooit tevoren.

 

Altijd beginnen met opruimen

Vaak kun je spullen, hoekjes en specifieke plekken niet goed schoonmaken omdat je er niet goed bijkomt. Wanneer je gaat poetsen is het dus altijd belangrijk dat je van tevoren altijd grondig gaat opruimen. Zo voorkom je dat je plekken vergeet en niet goed schoon krijgt. Een rommelige plek is tenslotte een bron van bacteriën, stof en vuil. Wanneer alles goed en grondig wordt schoongemaakt zal het ook weer minder snel nodig zijn om weer schoon te maken. Een opgeruimde omgeving zorgt daarnaast ook nog eens voor een hoop rust en een overzichtelijke omgeving.

 

De juiste schoonmaakmiddelen

Om iets echt goed schoon te krijgen zijn de juiste schoonmaakmiddelen misschien wel het allerbelangrijkst. Er zijn heel veel verschillende soorten schoonmaakmiddelen die elk weer hun eigen werking hebben en voor een bepaalde situatie gebruikt kan worden. Zorg er dan ook altijd voor dat je het juiste soort schoonmaakmiddel gebruikt, zo zul je ook het gewenste effect creëren van jouw schoonmaakbeurt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat wanneer je een verkeerd schoonmaakmiddel gebruikt het schade kan aanrichten aan de oppervlakte waarvoor het niet bedoeld is. Wil je jouw omgeving zo lang mogelijk schoon houden na het schoonmaken? Zorg er dan voor dat er altijd een handreiniging aanwezig is. Zo is er in ieder geval geen kans dat eventueel vieze handen alles vies kunnen maken.

 

De werkwijze van een goede schoonmaak

Om een goede schoonmaakbeurt te realiseren zou je aan de slag kunnen gaan aan de hand van een stappenplan. Zoals eerder al gezegd is geworden kun je het eerst alles opruimen. Dit betekent alle losse spullen opbrengen, weggooien of terugzetten op de plaats waar het hoort te staan. Daarna kan alles worden afgestoft, dit kun je langs alle oppervlakten doen. Wanneer alle stofjes, pluisjes, viezigheden of haren zijn weggehaald kan er met een vochtig doekje overheen gegaan worden. Dit kan het beste met een schoonmaakmiddel dat desinfecterend werkt. Als dit gedaan is kan de gehele vloer worden stof gezogen. Als laatst kan er worden afgesloten met een dweil over alle harde vloeren. Ga alle hoeken en lastig bereikbare plekken even goed langs en voordat je het weet is jouw omgeving weer helemaal schoon.

Wil je weten hoe je naast een schone omgeving een werkplek nog meer toegankelijk kan maken? Wij vertellen er meer over in een andere blog!

Meer nieuws