Zo word je gezond oud

22 augustus 2022

Soms zou je het bijna vergeten, maar oud worden heeft ook mooie kanten. Hoewel je hersenen vaak wat minder vlot worden, ga je vaak wel meer inzicht krijgen. Ze zeggen dan ook niet voor niets: wijsheid komt met de jaren. Het is echter een nadeel van oud worden dat je er vaak ook een aantal chronische ziektes bij krijgt. Dat maakt ouder worden een stuk minder leuk. Wil je dus meer genieten van het ouder worden? Werk dan aan je gezondheid, daar heb je jarenlang plezier van.

Supplementen van Vaud

Als je gezond oud wil worden, bouw je vaak sneller een tekort op van bepaalde voedingsstoffen. Het kan dan helpen om supplementen van Vaud te gaan gebruiken. Bij Vaud zijn diverse middeltjes om je net dat extra zetje te geven voor je gezondheid. Let wel zelf goed op en kijk ook wat een supplement met je doet. Uiteindelijk is Vaud natuurlijk niet verantwoordelijk voor jouw gezondheid, dat ben je zelf. Neemt niet weg dat een pilletje soms echt even het verschil kan maken.

Gezonde leefstijl

Voor gezond oud worden is het belangrijk dat je een gezonde leefstijl aanhoudt. Als het specifiek gaat om gezond oud worden zijn er wel mogelijke richtlijnen te benoemen:

  • Niet te veel eten.
  • Gevarieerd eten met veel groentes.
  • Zorg dat je flexibel bent: leer omgaan met stress en zorg voor reductie van negatieve stress.
  • Pas af en toe intermittend fasting toe, circa 16 uur vasten, men denkt dat dit mogelijk ervoor zorgt dat je zo de kans op Alzheimer verkleint. Let wel op of dit voor jou gezond is, iedereen is anders en reageert anders op vasten.
  • Beweeg voldoende. Ga bijvoorbeeld elke dag een half uurtje wandelen. Doe ook aan krachttraining en breng af en toe, met bijvoorbeeld hardlopen, je hartslag goed omhoog. Als je veel zit, sta minimaal elk uur even op. En zit nooit te lang op een dag.
  • Slaap goed en genoeg.

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Het is geen schande om een rollator te gebruiken. Soms schamen mensen zich als ze voor het eerst een rollator krijgen. Jammer, want dit kan juist een middel zijn om je weer in beweging te zetten. En, met wat drempelhulpen erbij kun je je ook weer wat vrijer bewegen in huis. Met minder kans om te vallen. Want botbreuken zijn natuurlijk ook niet fijn als je gezond oud wil worden.

Meer blogs lezen? Lees dan ook: Sport en recreatie voor rolstoelgebruikers

Meer nieuws